Cele mai intalnite defectiuni ale aspiratoarelor Leave a comment

Supraincalzirea motorului 

Aceasta este una dintre cele mai comune cauze; de vina sunt discurile, care nu sunt fixate foarte bine pe axul motorului. In cazul in care va confruntati cu aceasta problema, tot ce trebuie sa faceti este sa desfaceti aparatul si sa strangeti discurile mai bine, astfel incat sa fie plasate fix pe axul motorului. Supraincalzirea motorului poate fi cauzata si de defectiuni ale orificiilor de aspiratie. Praful care se acumuleaza pe sac trebuie astfel indepartat, iar elementele straine eliminate. 

 Zgomot puternic 

Este deja cunoscut faptul ca aspiratoarele scot sunete destul de puternice, insa si-a imaginat cineva pana acum cat de puternice pot deveni in momentul in care aspiratorul intampina o problema? In cele mai multe situatii, de vina este ventilatorul sau, mai bine spus, motorul aspiratorului, care se poate sa se fi uzat sau nu este plasat bine pe axul motorului. Pentru a rezolva aceasta problema, este necesara vizita la un specialist, care va stabili daca este necesar sa schimbe rulmentii sau sa indeparteze toate obiectele care impiedica buna functionare a ventilatorului.

 Minimizarea capacitatii de aspirare

Exista momente, in ciclul de viata al unui aspirator, cand nu mai are capacitatea de a aspira la fel de bine si de eficient. In cazul acesta, cel mai probabil filtrul este infundat cu praf sau cu alte elemente care impiedica aspirarea eficienta. Pentru a rezolva aceasta problema, indicat este sa indepartati filtrul aspiratorului si sa il curatati bine de praf, apoi sa scuturati sacul si, in cazul in care este nevoie de o interventie mai amanuntita, sa inlocuiti cele doua elemente.

 In momentul in care achizitioneaza un aspirator nou, cumparatorul are in vedere mai multe criterii, in functie de care filtreaza ofertele prezente pe piata. Cel mai bun aspirator cu sac are o capacitatea de absorbtie mai mare decat cel fara sac. Tot praful este depozitat intr-un sac de hartie sau confectionat din material textil, ce poate fi refolosit. Cele cu saci de unica folosinta cresc, automat, pretul pentru intretinere.

Pe www.omag.ro gasiti piesele si consumabilele de care aveti nevoie pentru aspiratoare: saci, perii si duze de aspirator, filtre, garnituri, furtun aspirator, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *