7 Probleme intalnite la aragazele ZANUSSI Leave a comment

Aragazele Zanussi au in general o garantie mai mare decat restul tipurilor de aragaz, putand ajunge si pana la cinci ani. Cu toate acestea, aragazele Zanussi, fiabile, elegante si usor de folosit, la fel ca oricare alt tip de aragaz, pot avea si ele, in timp, diverse probleme de functionare.

Care sunt cele mai frecvente probleme si simptome cu care ne putem confrunta la acest tip de aragaz si pentru care sa fie nevoie sa gasim un specialist in reparatii sau un site ce comercializeaza piese de schimb ( www.omag.ro ), vom vedea in continuare.

  1. Defectarea sistemului de aprindere electrica a ochiurilor. Una din facilitatile acestui aragaz este sistemul de aprindere electrica. Acesta, pentru a functiona, necesita alimentare cu curent electric. Uneori el se defecteaza si simptomele pot fi variate. Astfel, se poate intampla ca acestea pur si simplu sa nu mai functioneze, negenerand scanteia care aprinde focul, sau, un simptom deloc placut, este acela care duce la curentarea celui care actioneaza aprinderea electrica. Piese precum bujie aprindere, generator scanteie, comutator, intrerupator etc veti gasi pe site-ul www.omag.ro, nu trebuie decat sa introduceti in bara de cautare codul aragazului dvs.
  2. Stricarea cuptorului electric. Daca aveti un aragaz Zanusssi prevazut cu cuptor electric, pot aparea probleme la acesta. Primul simptom este acela ca, desi pus in functiune, cuptorul nu se mai incalzeste sau se incalzeste dar nu mai respecta temperatura setata si riscati sa ardeti toate alimentele pe care le coaceti.
  3. Defectare rotisorului. Aragazele Zanussi pot fi dotate si cu acest mult dorit rotisor. Functionarea lui se bazeaza pe un motoras electric care roteste un ax. Acesta se poate defecta din cauza supraincalzirii cuptorului, a fixarii unei temperaturi necorelate corespunzator cu necesitatile rotisorului, sau, pur si simplu, stricarea motorasului care actioneaza sistemul. Simptomele sunt evidente – la pornirea rotisorului, axul nu se mai invarte.
  4. Defectarea sistemului de iluminat. Sistemul de iluminare al cuptorului este o facilitate utila care ne permite sa verificam usor stadiul de coacere al alimentelor, fara a mai fi nevoie sa deschidem usa cuptorului. Simptomele sunt clare – actionam butonul de aprindere a luminii in cuptor si aceasta nu se mai aprinde. Cauzele pot fi diverse – poate fi un simplu bec ars, sau poate sunt probleme la partea electrica a sistemului. Oricum ar fi, un specialist in reparatii aragaze Zanussi va sti exact ce are de facut iar materialele necesare le puteti procura de pe www.omag.ro.
  5. Defectarea sistemului de siguranta gaz cuptor. Sistemul acesta de siguranta se manifesta prin faptul ca, la aprinderea cuptorului, este necesar sa mentinem apasat pentru cateva secunde butonul de la cuptor. Se poate intampla ca la eliberarea butonului flacara sa se stinga. Daca am tinut apasat suficient de mult timp butonul de la aprindere cuptor si, totusi, flacara s-a stins, e limpede – s-a defectat sistemul de siguranta de gaz de la cuptor.
  6. Scaparile de gaze. Daca simtiti miros de gaze si ati verificat toate ochiurile, atat cele de pe plita cat si cele de la cuptor si ele sunt inchise, inseamna ca aveti o problema care necesita urgent un specialist in reparatii aragaze Zanussi. Pierderile de gaze pot avea multiple cauze si pot duce la dezastre inestimabile.
  7. Deteriorarea garniturii de la usa cuptorului. Ati observat ca usa de la cuptor nu se mai inchide corect? E foarte probabil ca garnitura sa se fi stricat si sa necesite inlocuire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *